Couscous salade met spinazie, kip en geitenkaas

FOODNFIT Receptenkaart

Naam: Couscous salade met spinazie, kip en geitenkaas.

Categorie: salade

Omschrijving: lekkere salade vol vezels


Aantal porties: 2


Ingrediënten: Couscous 100 gram Kip 230 gram Spinazie 200 gram Griekse yogurt 3 el sambal 1 tl Ui 1 Olijfolie 1 el Citroensap (paar druppeltjes in de yoghurt) Kippenbouillon blokje 1/2 Peterselie Paprika rood 1 x Geitenkaas 100 gram Garnituur/topping: Geitenkaas/Peterselie/paprika Macro’s per portie: 1/2

Kcal: 639 Koolhydraten: 50,8 Eiwit: 40,4 Vet: 31,1


Bereiding:


Sausje: Meng de griekse yoghurt met de helft van de peterselie, sambal en olijfolie en breng op smaak met evt. zout en peper


Breng 100 ml water aan de kook met een halve eetlepel olijfolie, los hierin het bouillonblokje op. Voeg de couscous toe aan het water roer goed door. Vuur uit en deksel erop. Snijd de spinazie in dunne reepjes maar bewaar een aantal mooie blaadjes voor de garnering. Snijd de paprika, en ui in mooie gelijke stukjes en meng in een kom met de spinazie, maak aan met de helft van de yoghurtsaus. Bewaar wederom wat rauwe stukjes van beide voor de garnering. Snijd de kip in mooie fijne stukjes en breng op smaak met Provençaalse kruiden en peper. Bak de kip in een hete pan tot net aan gaar, laat afkoelen op een bord


Vul 2 borden met de salade en verdeel de couscous er overheen. Beleg nu met de kipstukjes en brokkel de geitenkaas er overheen. Garneer met de apart gehouden groenten en verdeel de overgebleven saus er overheen. Serveer met:

Frisse yoghurt saus en gebrokkelde geitenkaas!



Eet smakelijk Pim