Dark brownie met witte chocolade en walnoot.


FOODNFIT Receptenkaart

Naam: Dark brownie met witte chocolade en walnoot

Categorie: zoet

Omschrijving: Brownie op basis van zwarte bonen.

Aantal porties: 8


Ingrediënten: Zwarte bonen(uitgelekt)400 gram Cacaopoeder 80 gram Bruine basterdsuiker 25 gram Melk(kan ook plantaardig)165 gram Eieren 3 stuks Bakpoeder 15 gram Caseïne eiwit vanille 40 gram Zeezout snuf Rasp sinasappel 1/4 Flavdrops(myprotein) 15 druppeltjes Garnituur/topping: walnoot 15 gram Vanilla white chocolade(Jumbo)20 gram Macro’s per portie: 1/8

Kcal: 185 Koolhydraten: 12,3 Eiwit: 13,4 Vet: 7,5

Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een brownievorm met bakpapier.Tip: maak het papier nat onder de kraan en frommel het papier op, wring het uit en vouw uit. Leg in de bakvorm. Ik gebruikte er een van 29x16 cm.

Laat de zwarte bonen goed uitlekken op een zeefje. Draai glad in een keukenmachine of blender. Voeg alle natte ingrediënten bij elkaar en voeg toe aan de gladde bonenmix. Draai weer fijn. Voeg alle droge stoffen bij elkaar en voeg toe aan het natte beslag. Draai er een mooi glad beslag van Hak de chocolade en walnoot in stukjes en verdeel in 2 delen. Spatel 1 deel chocolade en 1 deel walnoot door het beslag. Bewaar de rest voor de garnering.


Spatel al het beslag in de brownievorm en verdeel mooi gelijk. Zet de brownievorm een paar keer hard neer op het aanrecht, zo verdeel je het mooi gelijk. Bak de brownie op 180 graden af voor +- 28 minuten. Laat goed afkoelen en verdeel in 8 mooie stukken Serveer met gehakte walnoten en witte chocolade.


Eet smakelijk Pim