Fritatta met courgette ricotta en parmezaan.

Heerlijk gerechtje! goed voor zowel lunch als ontbijt!

FOODNFIT Receptenkaart

Naam: Frittata met courgette, ricotta en parmezaan

Categorie: Lunch/ontbijt

Omschrijving: Heerlijk eiwitrijk gerecht voor meerdere momenten van de dag

Aantal porties: 2


Ingrediënten: Eieren 6 Eiwit 150 gram Mosterd 1 tl Knoflook 2 tenen Parmezaan 30 gram Ricotta 50 gram Courgette 400 gram Rode ui 1 Maggie naar smaak Grof gemalen zeezout en zwarte peper Rucola 40 gram Garnituur/topping: Bosui ringetjes,rode ui, rucola Macro’s per portie: 1/2

Kcal: 472 Koolhydraten: 16 Eiwit: 40,5 Vet: 25,1

Bereiding: Verwarm de oven voor 200 graden. Klop de eieren en de eiwitten los. Voeg de knoflook,mosterd,parmezaan, ricotta en smaakstoffen toe. Snijd de courgette in kwartjes en roerbak deze aan in de pan . Breng op smaak met zout en peper. Vet een springvorm in met spray/olie of boter en voeg de courgette toe. Schenk het eiermengsel in de vorm en zet de vorm in de oven voor 18-20 min. Verdeel in 2 stukken en garneer af met feta, bosui en wat rucola

Eet smakelijk Pim