Groentenpasta met falafel en feta


FOODNFIT Receptenkaart

Naam: Groentenpasta met falafel en feta

Categorie: Vegetarisch

Omschrijving: Vegetarisch boordevol groenten, hoog in eiwitten


Erg lekker met bijv.

Aantal porties: Recept voor 2 personen.


Ingrediënten:

Wortel-linzen pasta(Bonduelle) 120 gram Paprika heel 1 Broccoli 200 gram Courgette 100 gram Ui heel 1 Knoflook teen 2 Olijven zwart 75 gram. Falafel 200 gram Pesto ½ eetlepel Boursin Quisine light(blauw) 80 gram Feta 125 gram

Garnituur/topping: Garneer af met de olijvenringetjes, verse peterselie, pijnboompitjes en wat rucola Macro’s per portie(persoon):

Kcal: 669 Koolhydraten: 60,6 Eiwit: 32,5 Vet: 31,9 Bereiding: 1.Kook de broccoli beetgaar. Bak de falafel goudbruin met wat pam spray of bakvet. Rooster de pijnboompitjes mooi goudbruin in een droge koekenpan. leg ze samen met de falafel op keukenpapier op een bordje. Kook de wortel-linzen beetgaar en spoel koud.

2. Fruit de knoflook en ui aan in de pan en voeg courgette en paprika toe. Als de groenten lekker op smaak zijn voeg je de pesto en boursinquisine toe. Maak er een saus van en voeg alle ingrediënten van stap 1 toe. Verwarm het geheel en brokkel 2/3 van de feta in de saus. Proef nogmaals en breng op smaak. Serveer

Verdeel de pasta over 2 borden en garneer af met wat olijvenringetjes, 1/3 feta, rucolablaadjes, pijnboompitjes en verse peterselie.


Eet smakelijk Pim