Muffins met pecan koffie en citroen.



FOODNFIT Receptenkaart

Naam: muffins met pecan, koffie en citroen

Categorie: Zoet

Omschrijving: lekker voor bij de koffie


Erg lekker met bijv.

Aantal porties: 6


Ingrediënten: Bloem 35 gram Kokosmeel 25 gram Appelmoes(light of suikervrij) 85 gram Griekse yoghurt (citroen) 70 gram Bakpoeder 1 tl eiwitten 2 stuks vanille extract 2 tl buisman koffiepoeder 0,5 tl Nespresso oploskoffie 0,5 tl(laat dit weg als je niet echt een koffiefan bent) eiwitpoeder bij voorkeur caseïne(smaak naar keuze) 42 gram Citroenrasp snuf zeezout Garnituur/topping: Griekse Yoghurt 90 gram Philledelphia spread light 110 gram citroensap 1 TL Zoetstof naar smaak/keuze, druppeltjes bijv: canderel of flavdrops.

Citroen eerst afraspen voor je hem uitperst Gebruuneerde pecannoten 20 gram Macro’s per portie: 1/6 inclusief toppings

Kcal:148 Koolhydraten:10,4 Eiwit:12,8 Vet:5,5

Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg alle droge stoffen bij elkaar en meng dit. meng alle natte ingrediënten met een mixer en voeg ½ van de droge stof toe tot een glad beslag. Herhaal dit met deel 2/2. Doe het beslag in een muffin vorm/blik bekleed met papiertjes/caisses.(6) Bij voorkeur spray je de caisses ook nog licht in met bakspray/pam spray. Bak de muffins af 14 min op 175 graden Meng de yoghurt en zuivelspread van het kopje toppings met elkaar en voeg de citroensap en zoetstof toe. Zet dit weer in de koelkast terwijl de cake in de oven staat. Serveer: Laat de muffins afkoelen. 30 min

Besmeer met het zuivelmengsel en garneer af met gehakte pecannoten en citroenrasp. P.s. eet de muffins de zelfde dag op voor het lekkerste tussendoortje.


Eet smakelijk Pim