Naanbroodjes

Heerlijke naanbroodjes. Lekker bij een goede curry of als flatbread met vlees of vis.



FOODNFIT Receptenkaart

Naam: Naanbrood

Categorie: Hartig

Omschrijving: Eenmaal zelf gebakken nooit meer anders.


Aantal porties: 8


Ingrediënten: Tarwebloem 300 gram Kerriepoeder 1 TL Griekse yoghurt 100 gram Warm water 125 gram Roomboter 50 gram Gist zakje 7 gram Knoflook 2 teentjes Suiker 1 TL Zeezout 1 TL Olijfolie 1 EL Verse kruiden Garnituur/topping: Verse kruiden bijvoorbeeld koriander en wat citroen! Macro’s per portie: 1/8

Kcal: 190 Koolhydraten: 29 Eiwit: 5 Vet: 5

Bereiding: Laat de roomboter smelten in een klein pannetje met de knoflook en zet het vuur uit. Meng gist, suiker , zout in een bakje en voeg het warme water toe. Laat 5 min staan(let op dit begint te schuimen) Meng in een keukenmachine met deeghaak of met de hand de bloem , kerrie, yoghurt en het gist mengsel. Meng 10 minuten alles goed door tot een mooi deegje. Neem een schone kom en druppel hier wat olie in, smeer dit uit met je hand of een stukje keukenpapier en leg de bal deeg hierin. Dek de kom af met een vochtige theedoek. Laat het deegje een uur rijzen. Verdeel het deeg in 8 stukken. En rol de balletjes uit tot mooie dunne platte broodjes. Gebruik evt een rolstok of deegroller. Het oppakken kan moeilijk zijn maar in de pan kan je ze weer modeleren. Bak de naan broodjes een voor een in een droge koekenpan op middelhoog vuur mooi goudbruin.(3-4min) Pak een kwastje en smeer de naanbroodjes in met de knoflookboter. Serveer met verse groene kruiden zoals bijvoorbeeld koriander.


Eet smakelijk Pim