Oosterse gamba salade met gegrilde groenten en asperge




FOODNFIT Receptenkaart

Naam: oosterse gamba salade met gegrilde groenten en asperge

Categorie: salades

Omschrijving:

Frisse salade met een oosterse tint.


Erg lekker met bijv. aubergine en puntpaprika

Aantal porties:2


Ingrediënten:

Voor de dressing/glace:

Chilisaus 30 gram Water 20 gram Ketjap manis 30 gram Geperste knoflook 10 gram Verse geperste gember 1 mespunt Zonnebloemolie 1 el Sambal 1 tl Honing 20 gram Rasp+sap van ½ citroen Zeezout+peper snufje Sesamzaad 1 el

½ is dressing voor de salade en met de andere helft blus je de garnalen af.

Voor de salade: Kropsla(little gem) 200 gram Groene asperges 10 stuks Puntpaprika 1 stuks Rode ui ½ Wortel julienne 75 gram Komkommer in slierten 75 gram Gamba’s 300 gram

Garnituur/topping:

Een beetje van alle kleurtjes achterhouden(puntpaprika,citroen etc. Hier kan je de salade mooi mee afgarneren.

Macro’s per portie:

Kcal:333 Koolhydraten:40.1 Eiwit:25.5 Vet:7.9

Bereiding: Kook de asperges beetgaar en spoel koud. Snijd de aubergine in mooie plakjes evenals de puntpaprika en rooster er wat kleur op in een droge hete pan. Was de kropsla en snijd fijn. Voeg de kropsla, asperge, wortel, komkommer en ui samen in een kom en meng met de helft van de dressing. Verdeel over 2 borden. Bak de gamba’s met wat bakspray mooi goudbruin en zet het vuur uit. blus af met de andere helft van de dressing Verdeel over de 2 borden en strooi er nog wat sesamzaad overheen.


Eet smakelijk Pim