Oosterse wortel/pompoensoep



FOODNFIT Receptenkaart

Naam: Oosterse wortel/pompoensoep

Categorie: soepen

Omschrijving: Een heerlijke soepje met pit. Boordevol groenten en Oosterse smaken. Erg lekker met bijv. gamba’s en koriander

Aantal porties: 8

Ingrediënten:

Vetstof 1 el

Wortel 1 kg

Pompoen 400 gram

Kerriepoeder 2 el

Knoflook 3 tenen

Ui 1

Citroengras(sereh) 3 stengels

Kanzi 1 stuk

Gember (vers) 15 gram

Water 1 liter

Ketjap 2 el

Sambal 1 tl

Kookroom 200 ml

Kokosmelk 300 ml

Groentenboillonblokje 2 stuks

Garnituur/topping: limoenrasp, koriander, gebakken gamba’s (3)


Macro’s per portie: met 3 gamba’s per kopje Kcal:239 Koolhydraten:15,1 Eiwit:12,2 Vet:17,4

Bereiding: maak alle groenten schoon en snijd in mooie gelijke stukken. Verwarm de vetstof in een pan en zweet de knoflook, ui en de gekneusde sereh stengels aan. Als dit een beetje glazig wordt voeg je de kerriepoeder en verse gember toe. Verwarm de kerrie onder voortdurend roeren 2 minuutjes. Voeg nu de wortel en pompoen stukjes toe en zweet dit ongeveer 5 min mee aan. Blus af met het water en de bouillonblokjes en breng aan de kook. Zet het vuur laag wanneer het water kook en doe een deksel op de pan. Laat zachtjes garen(35 min) vis met een schuimspaan de gekneusde serehstengels uit de pan en voeg alle overige ingrediënten toe(excl. garnituren) de appel kan je fijn raspen tot op het klokhuis. pureer het geheel met een staafmixer tot een mooie gladde soep. Breng evt. op smaak met zout/peper bak de gamba’s in een pannetje en breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep in een mooi diep bord en garneer met de gamba’s en een mooie top koriander. Rasp als laatste wat limoen over het geheel.

Eet smakelijk.

Pim