Wortel tortillachips met Guacamole , ansjovis en tuinkers

FOODNFIT Receptenkaart


Naam: Wortel tortilla chips met guacamole, ansjovis en tuinkers

Categorie: Hartig

Omschrijving: Bij lekkere trek of bij een borreltje(ssst).


Aantal porties:2


Ingrediënten: Wortel tortilla 2 avocado 1 Rode ui ½ Smeerkaas 20+ 40 gram Knoflook 2 tenen Citroen sap(paar druppeltjes) Paprika poeder ansjovis uitgelekt 8 stuks Lente ui olie van de ansjovis 1 el.

Garnituur/topping Verse tuinkers Ansjovis Macro’s per portie:

Kcal: 301 Koolhydraten:25,1 Eiwit: 10,8 Vet: 17,7 Bereiding: Verwarm de oven voor op 130 graden. snijd puntjes van de wortel tortilla’s.8 of 12 uit 1 wrapje. Hussel de tortilla puntjes met een el ansjovis olie goed door elkaar en verdeel mooi over een bakplaat(met papier) bestrooi daarna met een beetje zeezout en maal er wat peper over heen. Ongeveer 20-25 min in de oven. De chipjes worden pas krokant als ze helemaal zijn afgekoeld dus let daar op. Guacemole: Voeg de avocado , ui(gesnipperd), knoflook(geperst) in een bakje samen en prak met een vork tot quacamole. Roer er nu de smeerkaas, paprika en citroen doorheen en breng op smaak met zout en peper. Leg de chipjes op een mooie plank en serveer de guacamole in een mooi bakje. Top af met stukjes ansjovis en tuinkers

Eet smakelijk Pim